Despre noi

Ce credem? viitor prin educație
Ce iubim? sate mici și zone alpine :))
Cum promovăm patrimoniul local? prin evenimente alternative, servicii și produse inovative

Echipă organizare și voluntari / Our team:
Familia Cismaru, familia Cotaru, Dana Mitea și Michael Schindegger, Delia și Cornel Lițu, Cuzepan Gabriela, Bianca și Ninu Cristea, Găvozdea Călin, Laurian Mugur Gheorghe, Mustea Diana, Oneț Adina, Onu Diana, Iotu Diana, Mihai Ciufudean, Monica Ducu, Pilt Selena, Sarang Alexandra, Șoima Bianca, Șutea Aurora, Voica Simona, Cornea Georgiana, Badiu Vlad, Tibi Tioc, Stefanie Binder.
Ne susțin și ne ajută când pot: Lenuța Barbu, Luiza Boldizsar, Ioan Bebeșelea, Oana Coantă, Radu Dumitrescu, Larisa Roșian, Virgil Ispas, Stefan și Lidia Gabel, Vlad și Smaranda Bălan, Ana Pârvulescu, Iulia Florea, Miruna Popa.

Evenimentele noastre / Our events:
Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival
Transilvanian Brunch
Oltenia Brunch și Muntenia Brunch (în colaborare cu My Secret Romania)
Picnic în Cindrel
Flavours and Sounds of Transylvania
Cină în natură
Full Moon Picnic / Electric Camping
Brunch Transilvania de Nord
CulinART
Cină în cetate 
COOLinar 
Slănină și ceapă
Cinema Culinar (colaborare cu Kunst in der Stadt / Stadt in der Kunst)
Musical Tasting (colaborare cu The Hipodrome of Music)
Sibiu Winter Brunch 
Gusturi Transilvane / Degustări la Șura Școală Sibiel 

Mărci colective / Șocal labels:
– GUST LOCAL – label pt. restaurante, bistro-uri și pensiuni
– COLINA VERDE – servicii și produse din județul Sibiu


Parteneri / Partners:
Hosman Durabil
Slow Food Sibiu
Asociația Județeană de Turism Sibiu
Primăria Rîu Sadului
The Chocolates of Life Blog
The Hipodrome of Music
Reky Travel Club & Eat Local
Sibiu Regiunea Gastronomică Europeană 2019
Restaurants in Sibiu: Syndicat Gourmet, Bistro Jules, Pasaj, OSushi, ShesGreen, HÎR
Cu Drag Din Hărtibaciu – Producers
Colinele Transilvaniei
Asociația Tură în Natură

Co-finanțatori / Donors:
ADR Centru
AFCN România
CJ SIBIU
Primăria Sibiu

Istoric: 

Din 2019: Brunch Transilvania de Nord, Banat Brunch, Dobrogea Brunch, Maramureș Brunch 
Din 2018: Oltenia și Muntenia Brunch
Din 2017 – Lansare website de promovare și rezervare www.eat-local.ro
Din 2016 – Înființare convivium Slow Food Sibiu
Din 2015 – Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival

Din 2013- Evenimente gastronomice alternative
Rurale: Flavours and Sound of Transylvania, Pincic în Cindrel, Cină în natură, Electric Camping / Full Moon Picnic, COOLinar
Urbane: Gust Local, Brunch la Huet Urban, Bucate și Vin, Cină în cetate, CulinART,

2013 – Experiențe noi în sudul Transilvaniei
Dezvoltarea și promovarea itinerarilor turistice tematice din județul Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Din 2008 – Transilvanian Brunch
Transilvanian Brunch a aparut la inceputul anului 2008 ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu de cunoastere reciproca si colaborare in Valea Hartibaciului dar si ca un exercitiu de promovare a produselor locale. Totodata a fost si un bun motiv de intalnire multiculturala – in “afara orelor de program” – a celor care activeaza in turism, cultura, dezvoltare rurala si sociala, agricultura ecologica, renovare si restaurare, branse care intr-un fel sau altul se completeaza si regasesc in multe initiative si proiecte actuale.
Brunch-urile sunt organizate de regula in ultima sambata a fiecarei luni intr-o locatie deosebita si se bucura pe langa oferta culinara si de o tematica, de ex. plimbare cu drezina pe sinele mocanitei, drumetie pe un traseu cultural, muzica deosebita, etc.

2009 – Ruta culturală frații GRECU – biserici ortodoxe pictate în Valea Hârtibaciului și Țara Oltului

2008 – Panouri informative în satele din Valea Hârtibaciului

2007 – Drumeții printre culturi – traseul cultural Brukenthal

2006 – Portal de rezervări pentru case de vacanță în zonele rurale: Casa in Natura. Pentru și în colaborare cu TransylvaniaTravel.