Descopera cultura gastronomica din sudul Transilvaniei – 2018

Evenimente alternative în satele din sudul Transilvaniei


Conceptul evenimentelor:
Evenimentele noastre de cultură gastronomică nu au un scop patrimonial ci încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Vă invităm să descoperiți satele noastre unde calitatea oamenilor și a poveștilor dar și a bucatelor compensează lipsa aparentă de confort. Nu se pot rezerva locuri fixe la mese și des apelăm la pături, bănci și alte variante de șezut :). Nu vrem în niciun fel să-i schimbăm pe cei din sate ci dimpotrivă să ne adaptăm noi și oaspeții noștri la condițiile locale!

Foto & video:
Fiind evenimente publice cu scopul de  promovare cei care participă își dau acordul explicit pentru eventualele apariția în fotografii și filmări din timpul evenimentelor.

Program:
Majoritatea evenimentelor încep la ora 11:00 și au două părți:
– gastronomie 11:00 – 13:00:  un bufet bogat cu specialități locale pentru brunch (mic dejun și prănz combinate) sau picnic (pachete de luat în rucsac) în funcție de tipul evenimentului. Incluse sunt și băuturile nealcoolice (sirop, cafea, apă, ceai) iar în afara meniului cele care conțin alcool.
– program cultural: în funcție de sat avem fie o plimbare prin sat cu vizitarea eventualelor obiective locale sau a unor meșeșugari, fie o drumeție, fie o mică activitate culturală (concert, dansuri, muzică, etc.).

Costuri:  
Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, programe culturale și pentru copii, plata muncii localnicilor) este necesară achitarea unei taxe sub forma unei donații. Această sumă este mentionata in formularul de inscriere si este valabilă pentru adulți, copii sub 14 ani participă gratuit. Vă mulțumim pentru această donație!

Participare:
Bucuria și veselia sunt întotdeauna bine venite!!
Inscrierile sunt posibile începând cu 30 de zile înainte de evenimente. Numărul de locuri este întotdeauna limitat și reflectă capacitatea de organizare a gazdelor. Vă rugăm frumos să vă înscrieți din timp, de regulă cu minim 3 zile înainte de eveniment, trebuie să știm câtă mâncare să pregătim. După ziua de joi, când încep pregătirile, nu mai putem storna eventuale anulări. Înscrierile se fac online pe pagina www.eat-local.ro

Plata donației:
Pentru plată există două opțiuni. Prima este cu cardul online și primiți direct voucherele pentru acces la eveniment. A doua modalitate este prin transfer bancar, caz în care după intrarea banilor pe contul nostru se generează voucher-ul de participare. Ultima variantă este să achitați la fața locului în numerar, caz în care vi se emite doar factura proforma.