Nordul Transilvaniei

Conceptul evenimentelor:
Evenimentele noastre de cultură gastronomică nu au un scop patrimonial ci încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Vă invităm să descoperiți satele noastre unde calitatea oamenilor și a poveștilor dar și a bucatelor compensează lipsa aparentă de confort. Nu se pot rezerva locuri fixe la mese și des apelăm la pături, bănci și alte variante de șezut :). Nu vrem în niciun fel să-i schimbăm pe cei din sate ci dimpotrivă să ne adaptăm noi și oaspeții noștri la condițiile locale!

Foto & video:
Fiind evenimente publice, cu scopul principal de  promovare a zonelor rurale, cei care participă își dau acordul explicit pentru eventualele apariții în fotografii și/sau filmări din timpul evenimentelor.

Program:
Majoritatea evenimentelor încep la ora 11:00 și au trei părți:
gastronomie 11:00 – 13:00
Un bufet bogat cu specialități locale tip brunch (mic dejun și prănz combinate) sau picnic (pachete de luat în rucsac) în funcție de tipul evenimentului. Incluse sunt și băuturile nealcoolice (sirop, cafea, apă, ceai) iar în afara meniului cele care conțin alcool.
program de vizitare a satului sau cultural 13:00 – 15:00
în funcție de sat avem fie o plimbare prin sat cu vizitarea eventualelor obiective locale naturale sau de patrimoniu sau o drumeție prin împrejurimi.
ateliere tematice opționale 15:00 – 16:30
În fiecare localitate căutăm să oferim pentru cei interesați și care mai pot sta cu noi niște mici ateliere legate de specificul locului. Avem fie un atelier despre producția de alimente, fie un curs despre un meșteșug, fie un workshop despre cultura locală (muzică, dansuri, etc.).

Costuri:  
Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, programe culturale și pentru copii, plata muncii localnicilor) este necesară achitarea unei taxe sub forma unei donații. Această sumă este mentionata în formularul de inscriere si este valabilă pentru adulți, copii sub 14 ani participă gratuit. În 2019 această sumă este de regula cuprinsă între 75 și 100 lei/persoană iar atelierul opțional costă 10 lei/persoană. Vă mulțumim pentru această donație!

Participare & rezervare: 
Bucuria și veselia sunt întotdeauna bine venite!!
Inscrierile sunt posibile începând cu 30 de zile înainte de evenimente. Numărul de locuri este întotdeauna limitat și reflectă capacitatea de organizare a gazdelor. Vă rugăm frumos să vă înscrieți din timp, de regulă cu minim 3 zile înainte de eveniment, trebuie să știm câtă mâncare să pregătim. După ziua de joi, când încep pregătirile, nu mai putem storna eventuale anulări. Înscrierile se fac online pe pagina www.eat-local.ro

Plata donației:
Pentru plată există două opțiuni. Prima este cu cardul online, variantă în care primiți direct voucherele pentru acces la eveniment. A doua modalitate este achitarea la fața locului în numerar, caz în care vi se emite chitanța pentru donație.