Campania “Mănâncă Local”

Asociația My Transylvania, în parteneriat cu Slow Food Sibiu, anunță cu bucurie lansarea campaniei MĂNÂNCĂ LOCAL. Campania presupune activități de promovare a conceptului de consum de produse locale de sezon achiziționate de la producători mici și cunoscuți. Susținem în special producătorii din sate mici sau zone montane, cu produse tradiționale sau inovative.

Campania are loc în perioada octombrie 2018 – martie 2019 și va ajunge în următoarele localități:

Cluj Napoca / 2-4 noiembrie 
București / 9-11 noiembrie 
Brașov / 16-18 noiembrie 
Sibiu / 23 – 25 noiembrie 
Timișoara / 7 – 9 decembrie 
Iași / 14-16 decembrie
Oradea / 25-27 ianuarie
Târgu Mureș / 15 – 16 februarie

În fiecare oraș vom organiza o serie de evenimente la care vom povesti despre experiențele noastre din sudul Transilvaniei, conceptul Slow Food dar și despre planurile pentru 2019 când vom lansa mai multe serii de evenimente în toată România cu parteneri locali.

Vă așteptăm în fiecare oraș cu trei momente în care să ne cunoașteți:

a.) o cină vineri seara,  organizată după modelul “Degustare muzicală” sau “Cinema Culinar” în care combinăm gastronomia cu muzica sau cinematografia.
Vom prezenta modele de dezvoltare a gastronomiei în mediul urban, rețete de conectare a producătorilor cu restaurantele, experiența festivalului Transilvania Gastronomică și detalii despre cum poate ajuta programul Sibiu Regiune Gastronomică 2019 producătorii locali.

b.) un tur de oraș gastronomic: sâmbătă dimineața vă vom schimba perspectiva asupra propriului oraș prin intermediul unei plimbări culinare cu evidețierea elementelor de cultură gastronomică.

c.) un brunch cu produse locale și preparate de sezon: duminică de la 11:00 vă așteptăm la o combinație între mic dejun și prânz la care folosim exclusiv ingrediente locale și care vor fi pregătite de bucătari locali.
Vom povesti despre rolul mâncării locale și ce generează consumul de produse locale de sezon, activitatea Slow Food în România și nu în ultimul rând evenimentele din diversele regiuni planificate în 2019. Astfel pe lânga Transilvanian Brunch, Oltenia și Muntenia Brunch vor mai apărea Moldova Brunch, Banat Brunch, Dobrogea Brunch, Maramureș și Transilvania de Nord Brunch.

Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro

#manancalocal #eatlocal #localfood #slowfood #foodforchange #europeanregionofgastronomy