Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival

31.08 - 03.09.2017

This year it is all about EATING LOCAL: save old tastes and varieties, preserve beautiful cultural landscapes.

Anul acesta totul se leaga de MÂNCARE LOCALĂ: promovând micii producători salvăm gusturi vechi și soiuri rare, adică păstrăm diversitatea foarte bogată. Pe de altă parte ajutăm la păstratrea peisajului cultural din Transilvania. 

Our events / evenimentele noastre: 

Taste of Transylvania / Gustul Transilvaniei 
31.08.17 – Restaurant Syndicat Gourmet – Sibiu 

Dinner in the citadel / Cină în cetate
01.09.17 – Bistro Jules – Sibiu 

Saxon desserts / Prăjituri săsești 
02.09.17 – Cistercienilor 46 - Cisnădioara 

Neighbourhood Cooking / Rețete vechi din vecinătăți reinterpretate 
02.09.17 – Bistro She’s green – Sibiu 

Dinner in the nature / Cină în natură
02.09.17 – Casa de oaspeți – Cincșor 

Launching Eat Local / Lansare Eat Local 
03.09.17 – Bistro Jules – Sibiu 

Mediaș Gastronomic / Tărg de producători și brunch 
10.09.17 – Curtea Bisericii Sf. Margareta – Mediaș


Participarea se face in bază unei rezervări confirmate pe www.eat-local.ro

Participation only with prior registration on www.eat-local.ro

ARHIVA ȘTIRI 2015 - 2016 


Sibiu, 1. - 4. Septembrie 2016

Festivalul nostru susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei, adică consumă produse locale. Astfel, credem noi, putem păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale. Experimentele noastre culinare se adresează atât publicului larg și curios cât și specialiștilor.


1. Piața CIBIN 
Promovăm Piața Cibin ca atracție turistică și gastronomică prin organizarea unor zile tematice. Sperăm astfel să creștem numărul de vizitatori dar și să plasăm piața ca cea mai importantă sursă de hrană de calitate, locală și sezonală. Vă așteptăm între 1. și 4. septembrie între 10:00 și 16:00 în Orașul de Jos la intrările din piață. Căutați voluntarii noștri, vă așteptăm cu povești, rețete, momente culinare și culturale.  

2. Evenimente culinare în restaurantele sibiene 

Brunch cu specialități rurale din zona Sibiului - Bistro Jules - Joi, 01.09.16, ora 13:00
https://www.facebook.com/events/1580402788921301/

Cină Gourmet - Syndicat Gourmet - Joi, 01.09.16, ora 19:00
https://www.facebook.com/events/287379691620322/

Bucate boierești reinterpretate - Bistro Jules - Vineri, 02.09.16, ora 19:00  
https://www.facebook.com/events/543092732548783/

Cină în cetate - Restaurantele Hochmeister, La Pasaj și Bistro Jules  - Sâmbătă, 03.09.16, ora 20:00
https://www.facebook.com/events/279656812404212/
https://www.facebook.com/events/1017458558368128/
https://www.facebook.com/events/1084483361642189/


3.  Festival area la Redal Expo

Scena de live cooking & zona de degustări 

Vă așteptăm cu drag și ne bucurăm de mâncatul împreună!  

Transilvania Gastronomică 2016 este cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2016. 

''

 

Aprilie 2016: Campanie de crowdfunding pentru „Transilvania Gastronomică—Food Culture Festival” 

Asociația My Transylvania din Sibiu derulează în perioada 9 martie—27 aprilie  o campanie de strângere de fonduri pentru organizarea și desfășurarea festivalului „Transilvania Gastronomică—Food Culture Festival”, aflat în 2016 la a doua ediție. Campania îi are alături pe cei de la „Parteneriat pentru Arte“ din București, specializați în managementul sponsorizării în cadrul evenimentelor culturale și creative, precum și platforma de crowdfunding CREȘTEM IDEI din Cluj Napoca.
Pe parcursul a 40 de zile, încercăm să vă convingem să ne susțineți prin implicarea voastră, efort care va fi răsplătit prin recompense memorabile și care ne ajută în cunoașterea reciprocă.
Alături de noi, mai sunt implicați în organizarea festivalului o serie de parteneri locali, dintre care amintim: mulți producători locali reuniți în cooperativa BIOCOOP, Parohia Evanghelică Sibiu prin programul Gușterița Verde, Centrul Cultural Maghiar și Asociația  Județeană de Turism Sibiu, împreună cu care ne bucurăm deja de cele 13 evenimente care vor avea loc în august și septembrie.
Un ajutor semnificativ îl constituie și implicarea constantă a unor entuziaști din branșă precum Oana Coantă de la Bistro de l'Arte Brașov, Ramona Matia de la Bistro Jules și Ioan Bebeșelea de la Syndicat Gourmet Sibiu.
Mai multe despre proiectul Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival și campania noastră aflați pe http://goo.gl/J4NA0w și pe Facebook

Septembrie 2015: Prima ediție a festivalului gastronomic la Sibiu