Descopera cultura gastronomica din sudul Transilvaniei – Evenimente rurale 2018


În weekendul 26/27 mai, evenimentul de la Cincșor a fost mutat sâmbătă în locul celui de la Bradu pe care nu l-am mai putut organiza. Râmâne așadar doar Cincșor în 26.05.18 de la ora 11:00. 

Conceptul evenimentelor:
Evenimentele noastre de cultură gastronomică nu au un scop patrimonial ci încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Vă invităm să descoperiți satele noastre unde calitatea oamenilor și a poveștilor dar și a bucatelor compensează lipsa aparentă de confort. Nu vrem în niciun fel să-i schimbăm pe cei din sate ci dimpotrivă să ne adaptăm noi și oaspeții noștri la condițiile locale ;).
Fiind evenimente publice cu scopul principal de  promovare cei care participă își dau acordul pentru eventualele fotografii și filmări din timpul evenimentelor.

Program:
Majoritatea evenimentelor încep la ora 11:00 și au două părți:
– gastronomie 11:00 – 13:00:  un bufet bogat cu specialități locale pentru brunch (mic dejun și prănz combinate) sau picnic (pachete de luat în rucsac) în funcție de tipul evenimentului. Incluse sunt și băuturile nealcoolice (sirop, cafea, apă, ceai) iar în afara meniului cele care conțin alcool.
– program cultural: în funcție de sat avem fie o plimbare prin sat cu vizitarea eventualelor obiective locale sau a unor meșeșugari, fie o drumeție, fie o mică activitate culturală (concert, dansuri, muzică, etc.).

Costuri:  
Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, programe culturale și pentru copii, plata muncii localnicilor) este necesară achitarea unei taxe sub forma unei donații. Această sumă este mentionata in formularul de inscriere si este valabilă pentru adulți, copii sub 14 ani participă gratuit.

Participare:
Inscrierile sunt posibile începând cu 30 de zile înainte de evenimente. Numărul de locuri este întotdeauna limitat și reflectă capacitatea de organizare a gazdelor. Vă rugăm frumos să vă înscrieți din timp, de regulă cu minim 3 zile înainte de eveniment, trebuie să știm câtă mâncare să pregătim. Înscrierile se fac online pe pagina www.eat-local.ro