Picnic bio pe pavaj urban

Adeseori tindem să asociem activitățile citadine cu agitația, gălăgia, mâncarea nu foarte sănătoasă și pe fugă, în contrast cu ritmul de viață liniștit și tihnit de la sat. Cine spune, însă, că orașul nu poate fi și el un loc potrivit pentru a petrece o duminică relaxantă? Piața Huet, un spațiu plin de istorie și culoare al Sibiului, a fost duminică loc de picnic pentru sibieni și pentru turiștii care au venit să ne descopere orașul. Festivalul Huet Urban a fost organizat pentru a cincea oară de Fundația Heritas, iar la ediția Spring Brunch 2015 Asociația My Transylvania a fost partenerul pentru partea gastronomică.

Fie că au ales să se așeze pe paie de fân datorită imaginii rustice create sau că au preferat mai convenționalele bănci, cei care au fost prezenți au putut gusta preparatele pregătite pentru ei într-o atmosferă de liniște amestecată cu voioșie. Meniul asigurat de restaurantul Jules a venit în pachete pentru câte două persoane, astfel că nimeni nu a mâncat singur și toți au împărțit bucatele făcute din produse locale și de sezon: quiche-uri vegetariene asortate cu verdețuri și legume, lichiu cu ceapă și piept de porc, baghetă cu brânză de capră, baghetă cu carne de porc de mangalița, prăjitură cu rabarbăr, jumeri, ridichi și ceapă.

În tot acest timp, participanții au povestit, au râs, au ascultat muzică live și s-au bucurat de vremea frumoasă și razele calde de soare. Copiii păreau și ei încântați de ieșirea aceasta mai neobișnuită, cu mâncare în aer liber în centrul orașului, și au luat parte și la atelierele plănuite special pentru ei.

Ne bucurăm de încă o ediție de Huet Urban care ne-a lăsat amintiri frumoase și o așteptăm cu nerăbdare pe următoarea! Până atunci, noi ne continuăm lista evenimentelor gastronomice și ne pregătim pentru Brunch-ul de la Brădeni și Gustul Local de la restaurantul Jules de sâmbătă, 30 mai 2015.