La cules de bucate tradiționale

Mai avem nevoie și de puțină iarbă verde în care să ne putem petrece timpul cu răgaz într-o companie plăcută, gustând bucate naturale și tradiționale. Dacă la acestea mai adăugăm și aerul curat  și plin de istorie și obiceiuri ale satelor transilvănene, este exact ceea ce ne dorim de la fiecare brunch pe care îl organizăm.

 

Luna mai a acestui an am încheiat-o cu un brunch la Brădeni. Grădina spațioasă și de un verde crud ne-a primit cu bunătăți pe care gazda le-a pregătit astfel încât să le putem „culege” gata preparate. Printre aranjamentele cu ochiul boului, maci și alte flori de câmp, și-au găsit locul platouri cu mâncăruri tradiționale precum telemeaua, caltaboșul, pasta de jumeri, chifteluțele, zacusca, salatele de sezon și încă atâtea... N-a lipsit nici ceaunul cu tocăniță de miel, iar la desert am avut de ales între tarta cu vișine, cea cu căpșuni și chiroști.

 

Ne-am răcorit cu sucuri naturale din fructe și siropuri. De această dată, aromele care ne-au astâmpărat setea au fost cele de zmeură, măr, lămâie și soc. Cum sucul făcut din sirop de soc a fost la mare căutare, doritorii au putut lua și acasă o sticlă de sirop cumpărată direct de la producătorii care se aflau acolo.

 

Oamenii zâmbitori și plini de energie care erau așezați direct în iarba moale, pe pături, în hamac sau pe bănci, au venit din apropiere, dar și din locuri mai îndepărtate, de la Cluj, Craiova sau chiar București. Sperăm că timpul petrecut la brunch le-a priit tuturor; din zâmbetele, strângerile de mână și vorbele de la final, tindem să credem că așa a fost. Următorul brunch va fi la Pelișor în 27 iunie. Vă așteptăm!