Gust Local: Salată asortată cu miere din Hârtibaci

Gustul de pe Valea Hârtibaciului s-a făcut simțit și la oraș sâmbătă, 13 iunie 2015, la restaurantul Jules. Gazdele, adică Familia Cioran de la Bio-Haus Nucet și Iulia Trif din Marpod, au fost acolo pentru a-i îmbia pe cei veniți la cină cu produsele lor naturale. Borcanele cu zacuscă, feluritele soiuri de dulceață, siropurile din Nucet expuse și diversele sortimente de miere aduse din Marpod au fost doar o parte din gustosul meniu al serii.

 

Fiecare ediție de Gust Local presupune aducerea de produse bio din regiunile rurale ale Sibiului pe mesele unui restaurant din oraș. Iar faptul că producătorii sunt și ei de față și își expun munca în timp ce se degustă meniul în care au fost folosite produsele lor înlesnește o colaborare benefică și sănătoasă între restaurant, producător și consumator.

 

De la mixul de salate proaspete asortate cu lichiu de casă pentru gustare, la rulada din ied cu ierburi aromatice și cușcuș cu mentă, la cașul de capră gratinat cu miere și piper roșu, până la mazărea cu orez sălbatic pentru vegetarieni, preparate la alegere pentru felul de bază, ruralul și urbanul s-au îmbinat armonios și de această dată.

 

Cei entuziasmați de eveniment au putut pleca acasă nu doar cu un borcan de miere sau gem de rubarbă și căpșuni, ci și cu informații privitoare la munca din spatele acestor produse. Ei mai știu acum și că familia Cioran e de găsit la Târgul de Țară din Muzeul în Aer Liber ASTRA, iar mierea Iuliei Trif e frumos așezată în fiecare săptămână pe standurile din Piața Huet și Obor.

 

Gust Local este un eveniment premergător celor din timpul festivalului „Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival” din septembrie. De exemplu, „Sibiu City Meniu” este un eveniment asemănător, care își propune ca în perioada 4 – 20 septembrie zece restaurante din Sibiu să creeze și să promoveze un meniu comun bazat pe cultura gastronomică locală,  produse locale și sezonale, care acum nu se regăsesc în oferta existentă.

 

 

Până atunci, vă mai așteptăm și la alte ediții de Gust Local, pentru a lua parte la o experiență similară celei descrise mai sus, tot la Jules, tot într-o zi de sâmbătă.