Evenimentele toamnei organizate sau recomandate de Asociaţia MyTransylvania

 

Ultimele săptămâni au fost un prilej în care am savurat împreună gusturile tradiţionale locale, fără să uităm însă nici de cultura culinară a altor regiuni. Această călătorie cu gust ne-a dat energia necesară pentru încă un an de descoperire a Transilvaniei autentice. Iar vestea şi mai bună e că toamna acesta încă mai aveţi ocazia să luaţi parte la evenimentele noastre. Despre ce v-am pregătit în perioada următoare am povestit mai jos.

Pe 26 septembrie, poposim iarăşi pe Valea Hârtibaciului, de data aceasta la Cornăţel (Harbachsdorf), pentru Transilvanian Brunch, alături deAsociația Salvați Mocănița şi Ferma Școală. Vă aşteptăm deci cu preparate delicioase şi activităţi pentru copii, care vor descoperi lumea animalelor de curte şi vor avea parte de distracţie în tot felul de circuite speciale şi ateliere creative.

Tot pe 26 septembrie, are loc Târgul meșteșugăresc de la Hosman (Holzmengen), la Moara Veche. Producătorii locali îşi vor expune creaţiile, iar vizitatorii se vor putea bucura şi de produse de brutărie proaspete, după reţete tradiţionale.

Pe 10 octombrie, la Tărnavioara (Kleinprobstdorf), va avea loc o nouă ediţie Flavours and Sounds of Transylvania, în colaborare cu Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului sibiu (AIOS). Vom degusta preparate locale şi vom afla poveştile satului întemeiat la începutul secolului al XIV-lea, care păstrează încă o biserică  monument istoric (construită în secolul XIV şi fortificată în secului XVI).

Iar cum toamna oferă o mulţime de produse delicioase, la Picnic în Cindrel, pe 17 octombrie, vă invităm la Ziua Recoltei. Ne aşteaptă preparate cu sfeclă şi ceapă şi o drumeţie în împrejurimi, pentru poftă de mâncare.

Pe 25 octombrie, mergem la Sibiel, la Târgul de Mere. Gospodarii de aici vor aduce, spre încântarea vizitatorilor, varietăţi de mere mai puţin cunoscute, dar cu siguranţă delicioase: florine, statine, ionatane sau sterline (şi lista poate continua). Acestora li se adaugă felurite preparate şi o tură cu bicicletele în natură.

La sfârşit de toamnă, mai exact pe 28 noiembrie, ne pregătim să facem cunoştinţă cu tradiţiile locale de iarnă. Aşadar, la Rod, în cadrul Flavours and Sounds of Transylvania, ne aşteaptă obiceiuri şi preparate speciale, cu ocazia tăierii porcilor.

 

Dacă nu aţi ajuns deci la Festivalul Transilvania Gastronomică, mai aveţi câteva ocazii de a vă bucura de gusturile transilvănene, în peisaje minunate şi în companie pe măsură.

 

După cum v-am obişnuit, participarea la aceste evenimente se face în baza unei înscrieri confirmate pe e-mail (contact@mytransylvania.ro)  sau telefonic (0747.032.619).  Mai multe informaţii şi detalii vom anunţa, de asemenea, şi pe Facebook. Taxa de participare este de 50 Lei/persoană la Transilvanian Brunch, Picnic in Cindrel și Flavours and Sound of Transylvania. 

 

Foto: Gabriela Cuzepan