Electric Camping, full moon picnic - o petrecere transilvăneană „eco”, cu muzică electro

O cină cu gulaș la ceaun și cu tot felul de bunătăți bio nu pare să aibă prea multe în comun cu o petrecere electro, stropită din belșug cu țuică de pere și rachiu de nuci. Totuși, o astfel de combinație inedită poate fi descoperită chiar în România, mai precis în sudul Transilvaniei.

După o drumeție pe pantele blânde ale unui sat idilic, vei ajunge în Electric Camping. Aici vei participa la o neuitată petrecere „eco” cu muzică electro. Vei mânca bine, vei dormi la aer curat și vei lega noi prietenii. Tot ceea ce ți se poate întâmpla în sânul naturii, participând la Electric Camping, reprezintă o alternativă extrem de provocatoare la o noapte obișnuită, petrecută într-un club supraaglomerat de oraș.

Clubul din spatele casei

Electric Camping este o mare petrecere desfășurată în sânul naturii transilvănene, cu muzică electronică mixată cu talent, cu jocuri de lumini și cu multe alte surprize pentru participanți. Întotdeauna, voia bună ține până la răsăritul soarelui.

Printre ingredientele obligatorii ale unui Electric Camping, care te fac să nu uiți niciodată această experiență – și să te reîntorci în zonă cu prima ocazie –, se numără focurile de tabără și plimbările curioase printr-un sat ardelenesc autentic. Ceaunele în care fierb domol tot felul de minuni culinare proaspete și fragede, aduse direct din grădinile și cămările sătenilor, emanând un miros îmbietor, întregesc tot acest peisaj idilic, plin de prospețime tinerească.

O astfel de petrecere Electric Camping se desfășoară de obicei într-unul dintre satele Văii Hârtibaciului sau într-o altă localitate din zona subalpină a sudului Transilvaniei. Cele 20 - 25 de corturi unde vor campa oaspeții sunt ridicate într-o grădină sau pe pajiștea de lângă o gospodărie. Neapărat, amplasamentul este într-o zonă cu priveliște frumoasă.

În timp ce gazdele se ocupă cu instalarea meselor pentru festin, a barului și a ringului de dans, oaspeții pot merge să vadă pe viu viața unui sat autentic transilvănean. Nu este nicio supărare dacă ei își sporesc pofta de mâncare și își întăresc condiția fizică cu o drumeție pe dealurile din jur.

Gulaș de porc stropit cu vin de coacăze și rachiu de nuci

Primul moment semnificativ oferit oaspeților este cina gătită în aer liber, sub ochii lor. De regulă, gazdele fierb în ceaune un delicios gulaș de porc (al cărui gust este îmbogățit cu rondele de morcov și de țelină și cu diverse mirodenii) și un ghiveci strașnic, în care sunt puse laolaltă toate legumele proaspăt culese din grădinile vecinilor. Nota locală ardelenească este dată și de bogăția de murături de casă și de hreanul ras, care acompaniază întotdeauna savuroasele bucate scoase din ceaun.

Este normal ca această cină să fie stropită cu băuturi diverse și licoroase, care contribuie la animarea petrecerii de peste noapte. Din oferta barului ad-hoc nu lipsesc țuica de pere, vinul de coacăze, rachiul de nuci, vinul de casă sau vișinata, băuturi fabricate în zonă de mii de ani și cu care se mândresc producătorii locului.

Dans și comunicare eco

Startul marii petreceri este dat imediat ce apune soarele, în jurul orei 22,00. Fondul sonor este asigurat de un DJ local (cum ar fi Pusoc Lefteye sau Coralie de Gonzaga). DJ-ul susține, pe întreaga durată a nopții, și proiecțiile de lumini, în ton cu muzica momentului și cu energia degajată de aceasta.

Atunci când obosesc pe ringul de dans, oaspeții pot participa la diverse dezbateri. Frumusețea locurilor în care se află și păstrarea nealterată a naturii îi îndeamnă să abordeze teme de ecoturism și de ecologie. Se crează astfel o puternică platformă de comunicare între vizitatorii Electric Camping-ului și se încheagă noi prietenii.

Muzica se stinge abia în zori, după ora 5,00. Imediat după ultimele acorduri muzicale, gazdele încep pregătirile pentru un mic dejun ardelenesc. Sunt aduse, rând pe rând, platourile cu bucatele gazdelor, spre bucuria petrecăreților. Pâinea de casă cu coaja crocantă și miezul dulce-pufos îți lasă gura apă. Ea însoțește o avalanșă de brânzeturi locale, legumele proaspete, ouăle preparate în diverse moduri, zacusca, gemurile și dulcețurile de casă.

În afara celor 20-25 de corturi, oaspeții Electric Campingului au la dispoziție toate dotările necesare oricărui spațiu de campare civilizat. Sunt disponibile dușuri și toalete exterioare, precum și o baie modernă, aflată într-una dintre casele apropiate.

Electric Campingul se organizează în perioada în care natura explodează în Transilvania, adică de la începutul lunii mai și până la jumătatea lunii octombrie, atunci când vremea este deosebit de blândă.

Mai multe detalii organizatorice despre această inedită combinație între un camping eco și o petrecere electro pot fi găsite aici